Werken bij Werkgeversservice: misschien tóch iets voor jou?

Werken bij Werkgeversservice: misschien tóch iets voor jou?

2021-01-28

4 min leestijd | Stories

Door: Jedinja Stienstra, Junior Salarisadministrateur

Toen ik vorig jaar in juli afstudeerde van de opleiding Human Resource Management (HRM), had ik nog geen goed beeld van het vak salarisadministratie. Totdat ik in contact kwam met accon■avm. Guess what? Ik werk er nu als Junior Salarisadministrateur. En saai is het zéker niet!

Ervaringen tijdens studie
Mijn studie HRM was heel breed, echter kwam het onderdeel salarisadministratie eigenlijk niet aan bod. Wel had ik er een beeld van in mijn hoofd: je zorgt ervoor dat de loonstrookjes kloppen en iedereen zijn salaris op tijd krijgt uitbetaald.
Na het afstuderen ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een vriendin volgde een traineeship (in een hele andere sector) en haar verhalen daarover spraken me aan. Dit werd dan ook een van mijn zoektermen in mijn zoektocht naar een passende job.

Steeds enthousiaster
Redelijk snel kwam ik een vacature van accon■avm tegen voor Junior Salarisadministrateur in Drachten, met een aanvullend opleidingstraject. Bij mij in de regio, dus ideaal. Ik zag wel dat de functie voornamelijk was ingestoken op de salarisadministratie, niet waar ik in eerste instantie naar op zoek was.
Maar de vacature maakte me wel nieuwsgierig, want ik heb cijfers altijd leuk gevonden. Dus ik besloot er onbevangen in te gaan. Ik solliciteerde en raakte in gesprek met de recruiter. Je raadt het al: ik werd steeds enthousiaster. En toen ging het heel snel.

Van tandartsen tot agrarische bedrijven
1 september was het zover: ik mocht aan de slag als Junior Salarisadministrateur in Drachten! Al vrij snel mocht ik mijn leidinggevende ondersteunen met de salarisadministratie voor klanten van accon■avm in Noord-Nederland en later ook voor Oost-Nederland. Op dit moment verzorg ik de verloning voor klanten van zeer uiteenlopende bedrijven. Van tandartspraktijken tot agrarische bedrijven en winkels: het klantenbestand is heel divers.
Het contact met klanten is heel leuk. Ze benaderen jou voor vragen of advies en je benadert hen als je bepaalde stukken of informatie nodig hebt. Verder heb ik veel contact met andere partijen, zoals pensioenfondsen. Dat geeft een leuke dynamiek aan mijn baan.

Kennis updaten
Verder ben ik op de afdeling Werkgeversservice continu bezig om mijn kennis te updaten. Als je met verschillende klanten werkt, krijg je natuurlijk ook te maken met verschillende cao’s, die aan veranderingen onderhevig zijn. Als collega’s stellen we elkaar dan ook op de hoogte als er ontwikkelingen zijn. Zelfstandig werken en samenwerken komen hier echt bij elkaar.

Werken en leren
Wat ook mooi is aan deze functie, is dat ik vrijwel meteen de opleiding voor het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) mocht starten. Zo leer ik alle theoretische ins en outs van het vak én kan ik de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen. Ik heb al gehoord dat ik hierna nog kan doorleren voor de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Daar sta ik zeker voor open.

Positief verrast
Inmiddels ben ik bijna een halfjaar aan boord bij accon■avm. Als ik terugkijk, denk ik echt: wow, wat heb ik al veel geleerd. Het vak van een salarisadministrateur was nieuw voor mij, maar het heeft me positief verrast. Zo veel afwisseling, adhocwerkzaamheden, uitdaging en contacten met verschillende partijen. Een fijnere start van mijn carrière kon ik me niet wensen.

Ook werken bij accon■avm?
Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Jedinja? Wie weet word jij haar nieuwe collega. Ga met ons in gesprek over jouw ambities en doelen. Of bekijk de vacatures bij jou in de regio.

Ontdek onze vacatures