Werken met indrukwekkend uitzicht: mijn baan op de controlepraktijk

Werken met indrukwekkend uitzicht: mijn baan op de controlepraktijk

2021-09-17

4 min leestijd | Stories

Door: Behzad Omarzai, Senior Assistent Controlepraktijk

Werken met indrukwekkend uitzicht: mijn baan op de controlepraktijk
Bij mij thuis denken ze dat je op de controlepraktijk telkens hetzelfde kunstje doet. Terwijl het juist de variëteit is waarom ik voor dit vak heb gekozen, want elke controle is anders. En als Senior Assistent Controlepraktijk in Goes krijg ik een kijkje in de keuken bij de meest prachtige bedrijven.

Office with a view
Bijvoorbeeld bij een groot transportbedrijf. Sinds ik in 2018 bij accon■avm in dienst kwam, kom ik al bij dat bedrijf over de vloer. Ik ben hier verantwoordelijk voor de periodieke interim controles en de eindejaarscontroles. Hiervoor werk ik op het kantoor van de klant, waarbij ik uitzicht heb op de enorme trucks die beladen worden en de containers die uit de haven vertrekken. Dat blijft indrukwekkend.

Een andere mkb-klant van mij is een groot bouwbedrijf, dat enorm gegroeid is de afgelopen jaren. Ik bezoek daar veel projectlocaties om processen te controleren. Het is heel leuk om met eigen ogen te zien hoe een bedrijf deze groei doormaakt en te horen hoe enthousiast de projectleiders zijn over hun werk.

Kijkje in de keuken
Dat je bij accon■avm elke keer een kijkje in de keuken krijgt bij een ander bedrijf, vind ik het leukst aan mijn werk. Het mkb is zo divers! Dat zorgt er ook voor dat ik veel inhoudelijke uitdaging heb. Want bij een controle voor een productiebedrijf let je bijvoorbeeld meer op kostenefficiëntie, terwijl bij een stichting de focus ligt op kwaliteitswaarborging.

Waarde toevoegen
Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen aan mijn werk. Wat ik nog weleens lastig vind, is de positie die je hebt als controlerend accountant. Voor controleplichtige bedrijven voelt het vaak als een ‘moetje’, terwijl een controle juist veel waardevolle inzichten oplevert. Het is de kunst om die toegevoegde waarde te laten zien. En als dat dan lukt, geeft me dat veel voldoening.

Een voorbeeld daarvan is een klant die handelt in staalproducten. Op basis van onze steekproefmodellen moesten we een x aantal producten controleren, elk jaar opnieuw. Voor de klant voelde dat wat overdreven, want elk jaar kwamen ze goed door de controle. Uiteindelijk hebben we de klant geadviseerd om een proceswijziging door te voeren. Hierdoor konden zij efficiënter werken en wij in minder tijd de controle doen. De klant was erg blij, en wij ook!

Teamsportmentaliteit
Wat vooral voldoening geeft, is dat je bij accon■avm echt sámen werkt voor de klant. Bij accon■avm in Goes hebben we een samenstelpraktijk, een controlepraktijk en fiscaal advies in huis. Iedereen kent elkaar goed en we vormen één team voor onze klanten.

Die mentaliteit past bij mijn karakter. Ik ben een echte teamplayer. Het werk bij accon■avm vergelijk ik weleens met voetbal, mijn favoriete sport. Als team wil je alsmaar beter worden en deel je samen successen. Die teamsportmentaliteit is hier heel sterk.

Goed op mijn plek
Ik zit dus goed op mijn plek bij accon■avm in Goes. Mijn klanten zijn leuk, het werk is uitdagend en de samenwerking met collega’s is prettig. Ook de reistijd is voor mij echt een pluspunt. Ik woon in Roosendaal, dus de reistijd naar kantoor is goed te doen. Mijn klanten bevinden zich in de gehele regio: van Zuid-Holland en Zeeland tot West-Brabant, dus in mijn situatie is dat perfect.

Ook werken bij accon■avm?
Wil jij ook graag werken in de regio waar je woont? En spreekt mijn verhaal je aan? Dan nodig ik je uit om eens kennis te maken bij een van onze kantoren in Zeeland. Neem een kijkje bij de vacatures en ga in gesprek met onze recruiters. We zijn ook op zoek naar collega’s voor de controlepraktijk, in diverse regio’s. Wie weet tot snel!

Ontdek onze vacatures