Zomer in Zeeland

Zomer in Zeeland

2019-07-25

4 min leestijd | Stories

Een blog van Marijke Kloet-Sonneveld
Campusrecruiter bij accon avm

Op het moment van schrijven is het heerlijk (zomer)weer buiten. We hebben al een aantal extreem warme zomerdagen gehad en de zomer staat nog maar net voor de deur. Een heerlijke tijd waarin de meeste collega’s hun welverdiende vakantie nemen.

Deze tijd is voor ons als recruitment team ook hét moment om het afgelopen (school)jaar te evalueren en te reflecteren. Wat ging er goed? En waar hebben we van geleerd? Ook kijken we hoe we zowel als team als individueel het komende schooljaar gaan indelen. Ik hoor je wellicht denken, waarom heb je het over een schooljaar…?
Binnen recruitment hebben wij te maken met het schooljaar waarin de evenementen van scholen/universiteiten en studieverenigingen plaatsvinden. Dus de zomervakantie is voor ons de rustige periode en tevens de start voor de nieuwe inrichting van het komende schooljaar.

Voor mijzelf gaat dit een hele bijzondere zomer worden, omdat dit gelijk het moment is dat ik er even tussenuit ga, namelijk met zwangerschapsverlof. Gelukkig staan mijn collega's voor mij klaar en zullen zij mijn taken overnemen. Afgelopen weken zijn wij dan ook druk bezig geweest om mijn taken over te dragen. Voor iedereen een periode van verandering en kennis vergaren, voor mij een periode van evaluatie en afronding van taken.

Terwijl ik mijn taken overdraag besef ik me extra goed hoe afwisselend, soms weleens hectisch, en leuke functie ik eigenlijk heb. Daarnaast weet het team nog beter waar ik dagelijks mee bezig ben en welke zaken er allemaal op ons af komen.

Tijdens deze overdracht valt een meeting met HR-professionals van de verschillende bedrijven in Zeeland waarin we stilstaan bij de huidige arbeidsmarkt. Helaas concluderen wij dat er teveel studenten uit Zeeland vertrekken door het gebrek aan faciliteiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan het opleidingsaanbod. Ik vind dit erg jammer, omdat ik het wonen én werken in Zeeland heerlijk vind. En dat vindt niet alleen ik, maar met mij nog vele anderen.

Hoe lekker is het om na een zomerse werkdag nog even een duik te nemen in de zee? Of heerlijk uit te waaien op het strand? In alle rust en ruimte te wonen? Geen file te hebben naar het werk? Vakantiegevoel te hebben dichtbij huis? Te leven en te werken met nuchtere mensen? Goedkoper te wonen? Een veilige omgeving te hebben? Ik concludeer dat ik ook nog eens het geluk heb dat accon avm maar liefst vijf vestigingen heeft in Zeeland, waardoor iedereen in Zeeland binnen een bepaalde straal kan werken bij zijn woonplaats! Heerlijk toch?

En mis je toch nog bepaalde faciliteiten? Dan zijn daar gelukkig genoeg oplossingen voor. Heb je geen zin om op kamers te gaan om jouw droomstudie te kunnen doen? Geen probleem! Wij kunnen je naast een mooie baan in de buurt, ook de juiste scholings- en opleidingsmogelijkheden aanbieden om jezelf toch te blijven ontwikkelen!

Ik ga de komende tijd genieten van mijn zwangerschapsverlof in de prachtige Zeeuwse omgeving. Is deze tijd voor jou ook een moment van bezinning, evaluatie of afronding van een bepaald tijdperk? Mijn collega's staan je graag te woord om de mogelijkheden binnen accon avm te bespreken. Zij zullen graag een (vrijblijvend) kopje koffie (uit één van onze onlangs vernieuwde koffiezetapparaten) met je drinken op een van onze vestigingen. Bekijk onze actuele vacature..

Een fijne zomer gewenst!

Ontdek onze vacatures