De do’s en don’t’s bij een kerstborrel

De do’s en don’t’s bij een kerstborrel

2018-11-20

3 min leestijd | Tips

Stel, je begint binnenkort aan je nieuwe baan. Dan stroom je midden in het seizoen van de feestdagen binnen. En het seizoen van de feestdagen is onlosmakelijk verbonden met borrels. Om te voorkomen dat je met een figuurlijke kater het nieuwe jaar bij je nieuwe werkgever in gaat, geven we je graag wat tips.

Tip 1: Mingle during the jingle
De kerstborrel is bij uitstek het moment om op een laagdrempelige en informele manier kennis te maken met je (in)directe collega’s. Grijp dit event dus aan om je toekomstige collega’s te leren kennen! Vind je het lastig om uit jezelf op mensen af te stappen? Vraag dan of één van je collega’s je aan anderen voor wilt stellen. Het gesprek begint dan vaak vanzelf.

Tip 2: Dresscode?
Informeer van tevoren of er een dresscode is. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk enorm over- of underdressed ten tonele verschijnt. Natuurlijk is het geen wereldramp als het gebeurt, maar als je het kunt voorkomen dan is dat altijd fijn.

Tip 3: Ken je limiet
De naam zegt het al: kerst-borrel-. De setting is compleet: gezelligheid, muziek, kerstsfeer, lekker eten en inderdaad: de borrel. Maar doe jezelf een plezier en bewaak je borrel-inname. Niets gênanter dan als kersverse aanwinst van het bedrijf, compleet beschonken de kerstborrel te verlaten. Niemand zit erop te wachten dat je lallend aan de bar hangt, en eerlijk gezegd: jij zelf ook niet. Bespaar jezelf veel ongemakkelijke momenten door op tijd over te stappen op een alcoholvrije variant.

Tip 4: Het is geen dating-event
Wellicht needless to say, maar een kerstborrel op je werk is niet hetzelfde als een avond in de kroeg. Gezellige gesprekken zijn leuk maar openlijk geflirt is minder gepast. En, met tip 3 in ons achterhoofd: don’t drink and drive natuurlijk!

Tip 5: Bedank de organisator
Het is een kleine moeite maar kan op veel waardering rekenen. Bedank voordat je naar huis gaat degene die de kerstborrel (mede)organiseert. En, als je een kerstpakket hebt gekregen, vergeet dan vooral niet om je baas te bedanken.

Tip 6: Geniet!
De kerstborrel is, samen met het teamuitje, één van de leukste events in het jaar. Geniet er dus van!

Ontdek onze vacatures